OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Završna konferencija projekta „Mapiranje vještina za zelenu i digitalnu tranziciju“


Završna konferencija projekta „Mapiranje vještina za zelenu i digitalnu tranziciju“

9. svibnja 2024. godine u hotelu „The Westin“ u Zagrebu održat će se završna konferencija projekta „Mapiranje vještina za zelenu i digitalnu tranziciju“. Projekt je provelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta je 551.884,47 eura, a projekt je sufinanciran iz ESF+.

U okviru projekta uspostavljen je sustav mapiranja zelenih i digitalnih vještina putem održive baze podataka – kataloga vještina te je razvijen modul za procjenu zelenih i digitalnih vještina.

Mapiranjem vještina stavljen je fokus na prioritetne vještine na tržištu rada odnosno na one programe obrazovanja odraslih koji svojim ishodima učenja vode do stjecanja predmetnih vještina, s naglaskom na digitalne i zelene, a što je ujedno bio i preduvjet za provedbu sustava vaučera.

Uspostavom sustava mapiranja zelenih i digitalnih vještina MROSP i partner HZZ dobivaju konkretan alat kojim se direktno radi na kreiranju i provedbi politike tržišta rada usmjerene na usklađivanje potražnje i ponude vještina na tržištu rada, s ciljem rješavanja strukturne nezaposlenosti koja predstavlja jedan od kontinuiranih problema hrvatskog tržišta rada.

Modul za procjenu zelenih i digitalnih vještina služi kao alat za samoprocjenu sa svrhom procjene profesionalnih mogućnosti i sklonosti prilagođenih hrvatskom kontekstu tržišta rada. Modul uz pomoć algoritma pruža povratne informacije i optimalne preporuke potencijalnim korisnicima sustava vaučera vezane uz njihov daljnji profesionalni razvoj i pruža im podršku u svrhu korištenja sustava vaučera za stjecanje zelenih i digitalnih vještina.