OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Podjela slatkih paketa uz potporu Europskog socijalnog fonda plus


Povodom obilježavanja blagdana Sv. Nikole, zaštitnika djece, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo je podjelu slatkih paketa za 4274 djece u dobi od 1 do 8 godina u obiteljima koje su korisnici zajamčene minimalne naknade. 

Ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, državne tajnice Margareta Mađerić i Marija Pletikosa uručile su slatke pakete ravnateljima područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad (HZSR) u Zadru, Imotskom, Splitu, Sinju i Varaždinu.

Sukladno provedenom postupku nabave, distribucija slatkih paketa domaćeg proizvođača čokolada i slatkiša Kandit na čak 76 lokacija područnih ureda HZSR izvršena je od strane pružatelja usluge Saponia kemijska, prehrambena i farmaceutska industrija d.d. iz Osijeka.

Podjela slatkih paketa jedna je od aktivnosti promocije Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus (ESF+). Jedan od specifičnih ciljeva Programa je i Materijalna deprivacija čiji je cilj suzbijanje materijalne oskudice osiguravanjem hrane i/ili osnovne materijalne pomoći za najpotrebitije, uključujući djecu, i pružanje popratnih mjera kojima se podupire njihova socijalna uključenost. Isti predstavlja nastavak aktivnosti Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć (FEAD) 2014.-2020.

Za specifični cilj Materijalna deprivacija, za razdoblje 2021.-2027. osigurana su sredstva u iznosu od 72 milijuna eura.