OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Online radionica: Storytelling pokreće ljude na društvenim mrežama


Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na online radionicu “Modeli uključivanja građana u rad OCD; Storytelling pokreće ljude (na društvenim mrežama)” koju će 6. prosinca 2023. s početkom u 10 sati održati ACT grupa iz Čakovca.

PRIJAVA NA RADIONICU

Storytelling (na društvenim mrežama) pokreće ljude i motivira građane da se uključe u rad OCD-a. Priče se pamte lakše nego brojke i podaci, preko njih svijet oko nas dobiva smisao, pomoću njih komuniciramo svoje vrijednosti i uvjerenja. Pričanje priča je neizostavan dio našeg načina razmišljanja i komunikacije. Priča je najbolji put do emocije. Ova će radionica biti posvećena upravo storytellingu, s naglaskom na prezentaciju priča u digitalnom okruženju. Na njoj ćete naučiti kako efikasno (na mrežama) kreirati narativ oko svoje organizacije civilnog društva. U kontekstu OCD-a posebno je važno što upravo dobra priča može motivirati i pokrenuti ljude, a inspirirani ljudi su najbolji put dolaska do društvenih promjena – navodi se u pozivu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.