OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Održana 4. sjednica Odbora za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.


Održana 4. sjednica Odbora za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Sveti Martin na Muri, Terme Sveti Martin  – U organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačkog tijela Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. (PULJP), u četvrtak, 30. studenoga 2023. godine održana je 4. sjednica Odbora za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Sjednicom Odbora za praćenje u ime Ministarstva predsjedao je državni tajnik, g. Ivan Vidiš.

Uz državnog tajnika i ravnatelja Uprave za upravljanje operativnim programima EU, g. Vicka Mardešića, na sjednici su sudjelovali predstavnici Europske komisije, članovi/ice odbora, predstavnici/ice tijela državne i javne uprave, predstavnici/ice socijalnih i gospodarskih partnera, predstavnici/ice civilnoga društva, predstavnici/ice pravobraniteljskih institucija te ostali partneri u provedbi Programa.

4. sjednica Odbora za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Na 4. sjednici Odbora za praćenje, između ostalih tema, predstavljen je pregled napretka provedbe u okviru PULJP-a uz osvrt na tijek pripreme Godišnjeg plana objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2024. godinu, a zatim je predstavljen Plan vrednovanja, koji je usvojen provedenim pisanim postupkom odlučivanja u listopadu. Nadalje, članstvo je informirano o statusu ispunjenosti Uvjeta koji omogućuju provedbu i usvojena izmjena Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. v.3.0 te koraci koji slijede. Kao nastavak primjene nove prakse u radu Odbora za praćenje u razdoblju 2021.-2027., g. Hrvoje Bakić, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, predstavio je policy okvir jedne od zanimljivijih tema u području obrazovanja – rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Glavni zaključci i odluke donesene tijekom predmetne sjednice bit će dijelom Zapisnika koji će se javno objaviti na internetskim stranicama Europskog socijalnog fonda plus.

4. sjednica Odbora za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.