OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Obilježen Dan Europe


Obilježen Dan Europe

U Zagrebu je 9. svibnja 2024. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u suorganizaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije obilježilo Dan Europe.

Tom je prigodom održan svečani koncert u Paviljonu na Zrinjevcu, koji je izvodio Zagrebački orkestar ZET-a i Orkestar mladih glazbenika. Oko Paviljona te u sjevernoj aleji Zrinjevca, bila je postavljena izložba najvažnijih hrvatskih projekata financiranih sredstvima fondova Europske unije. Uz izložbu značajnih hrvatskih projekata financiranih sredstvima fondova Europske unije postavljenu oko Paviljona te u sjevernoj aleji Zrinjevca, zainteresiranoj javnosti pružane su informacije o natječajima i projektima sufinanciranim u okviru EU fondova, uz podjelu prigodnog promotivnog materijala.

Obilježavanjem Dana Europe slavimo mir i jedinstvo koje članice Europske unije njeguju od samih začetaka europskog integriranja. Dan Europe sjeća nas na Schumanovu deklaraciju iz 1950. godine, koja je stvorila temelje za stvaranje ujedinjene Europe, kao područja blagostanja, mira i trajnih vrijednosti demokracije, ljudskih prava i solidarnosti koje nas kao Europljane i naše države članice povezuju.