OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Europska komisija posjetila projekt „RCK Ruđera Boškovića“ financiran iz Europskog socijalnog fonda


Europska komisija posjetila projekt „RCK Ruđera Boškovića“ financiran iz Europskog socijalnog fonda

U utorak, 12. rujna 2023. godine u okviru posjeta zamjenice direktora Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije Andriane Sukove i njezina sudjelovanja na konferenciji „Cohesion Policy post 2027 Conference“, Europska komisija je na prijedlog Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odlučila posjetiti projekt „RCK Ruđera Boškovića“, financiran u okviru Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda kao primjer dobre prakse.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.5 milijuna EUR, a provodi ga Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba, zajedno s 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. Tehnička škola, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učlište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.).

Projekt ima 6 osnovnih elementa te niz podaktivnosti. Od uspostave samog centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra.

Dodatna vrijednost projekta jest i planirano uspostavljanje i ojačavanje iznimno važne suradnje s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse. Na kraju projekta bit će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena je specijalizirana oprema za elektrotehničku praksu i automatiku, pomoćna sredstva za osobe s invaliditetom te računalna i multimedijska oprema. U Hrvatski kvalifikacijski okvir upisani su novi standardi zanimanja i kvalifikacija, razvijeni su strukovni programi i digitalni obrazovni sadržaji.

Projekt su predstavili voditelji g. Goran Nuskern, dipl. ing. i g. Ervin Palanović, dipl. ing, a uz predstavnike Europske komisije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, projekt su posjetili i predstavnici Predstavništva Europske komisije u RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Fotografije s događanja i posjete projektnoj lokaciji možete pogledati niže u galeriji.