OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovativne socijalne usluge – odmor od skrbi (pilot projekt)“


Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovativne socijalne usluge – odmor od skrbi (pilot projekt)“

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 22. srpnja 2024. godine otvoreni (privremeni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovativne socijalne usluge – odmor od skrbi (pilot projekt)“, u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Poziv je otvoren od 22.7.2024. do 18.10.2024., s napomenom da se projektni prijedlozi podnose od 19.8.2024. u 9 sati, isključivo elektroničkim putem.

U svrhu omogućavanja odmora od skrbi osobama koje imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, a osobama o kojima skrbe uključivanje u zajednicu neovisno o članovima kućanstva, ovim Pozivom se planira pružiti podrška razvoju i pružanju inovativnih socijalnih usluga čime bi se doprinijelo sprječavanju institucionalizacije korisnika usluge te promicalo prevladavanje izazova koje nose razvojne teškoće ili invaliditet člana kućanstva, ujedno omogućavajući osobama s najtežom vrstom i stupnjem oštećenja veću uključenost u zajednicu.

Ukupna raspoloživa financijska sredstva u sklopu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 3.000.000,00 EUR. Intenzitet potpore (udio bespovratnih sredstava) po pojedinom projektnom prijedlogu može iznositi 100% prihvatljivih troškova te se ne očekuje sufinanciranje od strane Prijavitelja.

Popis prihvatljivih prijavitelja/partnera u sklopu ovog poziva te Natječajna dokumentacija dostupni su na poveznici: https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalne-inovacije/inovativne-socijalne-usluge-odmor-od-skrbi-pilot-projekt/