OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Europska komisija provodi ex post evaluaciju Europskog socijalnog fonda i Inicijative za zapošljavanje mladih za razdoblje 2014.-2020.


U tijeku je provedba studije u svrhu ex post evaluacije Europskog socijalnog fonda i Inicijative za zapošljavanje mladih za razdoblje 2014.-2020.

Studiju provode EcorysIsmeri Europa, 3s,  i wmp consult u ime Europske komisije, DG EMPL-a (Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost).

U svrhu provedbe studije, otvoreno je javno savjetovanje  za pojedince i organizacije koji su korisnici ili potencijalni korisnici potpora iz Europskog socijalnog fonda kao i za širu javnost. Cilj savjetovanja koje se provodi u svim državama članicama jest prikupiti stajališta i stečeno iskustvo.

Informacije prikupljene u javnom savjetovanju pomoći će u procjeni djelotvornosti, učinkovitosti,  relevantnosti i dodane vrijednosti EU-a u djelovanju Europskog socijalnog fonda. Također će doprinijeti osmišljavanju budućih programa.

Rezultati ankete bit će sažeti u dokumentu koji će biti javno objavljen na internetu, a posebno će prikazivati odgovore po zemljama.

Svi zainteresirani sudionici s EU loginom, javnom savjetovanju mogu pristupiti putem poveznice https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/evaluation2014-20ESFandYEI   (dostupno na svim službenim jezicima Europske unije) najkasnije do 9. siječnja 2024. Izrada EU logina je besplatna i na raspolaganju svim građanima EU.

Pozivamo vas da poveznicu za sudjelovanje podijelite zainteresiranim osobama.