OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Dubrovnik, 25. i 26. svibnja 2023. godine, Upravljačko tijelo domaćin sastanaka predstavnika država članica EU u području vrednovanja Europskog socijalnog fonda plus


Dubrovnik, 25. i 26. svibnja 2023. godine, Upravljačko tijelo domaćin sastanaka predstavnika država članica EU u području vrednovanja Europskog socijalnog fonda plus

U zajedničkoj organizaciji Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije (EK), Zajedničkog istraživačkog centra EK i Upravljačkog tijela Europskog socijalnog fonda plus, održan je sastanak Zajednice prakse o protučinjeničnim evaluacijama učinka i Partnerski sastanak za evaluaciju Europskog socijalnog fonda plus

Sastanak Zajednice prakse o protučinjeničnim evaluacijama učinka namijenjen je razmjeni iskustava i znanja u području metodologije protučinjeničnih evaluacija i planiranih ili tekućih protučinjeničnih evaluacija intervencija podržanih iz Europskog socijalnog fonda (ESF) i Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) u državama članicama.  Partnerski sastanak za evaluaciju za ESF+ redoviti je sastanak u organizaciji EK namijenjen razmjeni informacija o obvezama, metodologiji i praksama vezanima uz praćenje i evaluacije. 

Sastanak zajednice prakse prvog dana događanja uvodno je otvorila voditeljica jedinice za evaluacije i procjenu učinka u Europskoj komisiji, Maria Jose Cueto Faus naglasivši važnost zajednica prakse u području protučinjeničnih evaluacija za razmjenu iskustava. 

Prisutnima se obratila i Elena Meroni ispred Zajedničkog istraživačkog centra EK koji pruža stručnu podršku pripremi i provedbi protučinjeničnih evaluacija učinaka. 

U ime domaćina, Ministarstva rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sudionicima se obratila Ivana Matošin, istaknuvši važnost podrške koju države članice imaju kroz zajednice prakse u pripremi i kreiranju metodologija za provedbu vrednovanja te bolje upoznavanje i razumijevanje istih u primjeni. 

Podršku sastanku Zajednice prakse pružila je i Martina Pezer ispred Instituta za javne financije održavši prezentaciju na temu „Procjena naknada u naturi pomoću mikrosimulacijskih modela”. 

Tijekom drugog dana događanja partnerski sastanak za evaluaciju, vođen od strane EK, podržao je te uvodno otvorio državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš te ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima EU Vicko Mardešić.