OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Održana promocija Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ u Varaždinu


Održana promocija Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ u Varaždinu

U Varaždinu je u utorak, 28. ožujka 2023. godine održano pretposljednje predstavljanje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na samom početku prisutnima se ispred domaćina obratila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Miroslav Marković te ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ravnateljica Uprave za programe i projekte Nada Zrinušić.

Ostvarene rezultate i iskustva u provedbi projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“ financiranog sredstvima ESF-a iz programskog razdoblja 2014.-2020., od strane korisnika projekta Medicinska škola Varaždin predstavila je Mirjana Grabar Kruljac, voditeljica projekta.

Ravnateljica Uprave za programe i projekte Nada Zrinušić predstavila je ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja.

Dodatno je održana i iznimno korisna panel rasprava s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF+ uz interakciju sudionika događanja i dosadašnjih korisnika ESF sredstava. Sudionici su informirani o mogućnostima financiranja iz Europskog socijalnog fonda plus, financijskim iznosima na raspolaganju i planiranim aktivnostima u 2023. godini.

Pozivamo vas da nam se pridružite i na zadnjoj planiranoj promociji Programa koja će se održati 31. ožujka 2023. godine u Karlovcu.