OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Europski socijalni fond plus predstavljen u Dubrovniku


Europski socijalni fond plus predstavljen u Dubrovniku

U Dubrovniku je u srijedu, 22. ožujka 2023. godine, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan nastavak promocije Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Ispred domaćina sudionicima su se obratili gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike državni tajnik Ivan Vidiš, te ispred Europske komisije, zamjenik voditelja jedinice nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku Michael Morass.

Ostvarene rezultate i iskustva u provedbi projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ financiranog sredstvima ESF-a iz financijskog razdoblje 2014.-2020., od strane korisnika projekta Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik predstavila je Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta.

Doprinos Europske komisije u predstavljanju Programa pružio je i predstavnik Europske komisije Michael Morass analizom i osvrtom na ESF+ s europske perspektive.

Državni tajnik Ivan Vidiš predstavio je prioritetna područja ulaganja i ciljeve ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja.

Sudionici su informirani o mogućnostima financiranja iz Europskog socijalnog fonda plus, financijskim iznosima na raspolaganju i planiranim aktivnostima u 2023. godini.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u nastavku promocije Programa u nekom od Vama najbližih gradova!

Šibenik, 23. ožujka 2023.

Varaždin, 28. ožujka 2023.

Karlovac, 31. ožujka 2023.