OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

Nacionalna zaklada poziva na online radionicu


Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na mrežnoj stranici ESF Platforma danas je otvorila prijave na novu jednodnevnu online radionicu:

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA, 29.3.2023. – Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa OCD-a; Kako izmjeriti utjecaj volontiranja

Tijekom posljednja tri desetljeća volontiranje je postupno dobivalo na važnosti diljem Europe, a u dokazivanje njegove vrijednosti uloženo je puno resursa. Međutim, nema puno sustavnih mjerenja onoga što zapravo jest utjecaj volontiranja na dobrobit pojedinca u smislu osobnog razvoja te utjecaja volontiranja općenito na društveno-ekonomski razvoj. Edukacijom želimo potaknuti dijalog sudionika o važnosti mjerenja i komuniciranja utjecaja volontiranja, predstaviti proces i različite alate utemeljene na dokazima za praćenje i procjenu utjecaja volontiranja na osobni razvoj i društveno-ekonomski razvoj, tj. načine na koje je moguće izmjeriti učinke i utjecaj. Za sudjelovanje u radionici potrebno je imati funkcionalno računalo s uključenom kamerom i mikrofonom.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.