OTVOREN POZIV!

Pomoćnici u nastavi, faza VI
Za osnivače osnovnih i srednjih škola
Podnošenje prijava od 21. kolovoza 2023.

U Požegi predstavljen Europski socijalni fond plus


U srijedu, 8. ožujka 2023. godine u Požegi, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održana je promocija Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. na kojoj su predstavljene mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo sedmogodišnje programsko razdoblje.

Sudionicima su se uvodno obratili ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, državni tajnik Ivan Vidiš i ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Vicko Mardešić te ispred domaćina, zamjenik gradonačelnika grada Požege Borislav Miličević i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

Državni tajnik Ivan Vidiš predstavio je prioritetna područja ulaganja i ciljeve ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja.

Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, Marija Mršo Rajić predstavila je ostvarene rezultate i iskustva provedbe projekta “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Panonika“ financiranog sredstvima ESF-a iz financijskog razdoblja 2014.-2020.

Uz informacije o mogućnostima financiranja i planiranim aktivnostima u 2023. godini, održana je i zanimljiva panel rasprava s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF+ koji su aktivno sudjelovali u pripremi Programa, a imat će ključnu ulogu i u njegovoj provedbi.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u nastavku promocije Programa u nekom od Vama najbližih gradova!

Rijeka, 15. ožujka 2023.

Gospić, 17. ožujka 2023.

Dubrovnik, 22. ožujka 2023.

Šibenik, 23. ožujka 2023.

Varaždin, 28. ožujka 2023.

Karlovac, 31. ožujka 2023.