Odluka o financiranju operacija „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“ i „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“, Ministarstva uprave

ZAGREB – Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ nakon provedenog postupka izravne dodjele sredstava u okviru Poziva Ministarstvu uprave za dostavu prijedloga operacija koja će se financirati kao izravna dodjela sredstava u okviru Prioritetne osi 4 „Dobro upravljanje“, Specifičnog cilja 11.i.1 „Povećanje djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima“, Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ (broj Poziva: UP.04.1.1.06) donijelo je Odluku o financiranju operacija Ministarstva uprave pod nazivom „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“ i „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“ ukupne vrijednosti 53.616.218,46 HRK. Obje operacije planiraju se u partnerstvu s Državnom školom za javnu upravu.

Cilj operacije „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“, ukupne vrijednosti 40.524.202,55 HRK, je povećanje učinkovitosti javne uprave optimizacijom i standardizacijom poslovnih procesa i uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu. Trajanje provedbe operacije je 36 mjeseci. Aktivnosti su podijeljene u pet elemenata: optimizacija i standardizacija poslovnih procesa, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, IT sustav, razvoj i provedba izobrazbe, podizanje svijesti.

Cilj operacije „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“, ukupne vrijednosti 13.092.015,91 HRK, je razvoj kompetencijskog okvira za efikasnije upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Trajanje provedbe operacije je 24 mjeseca. Aktivnosti su podijeljene u dva elementa: izrada i implementacija kompetencijskog okvira i razvoj i provedba izobrazbe.

Odluka o financiranju nalazi se u prilogu.