Svečano potpisani novi ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Zaželi

ZAGREB – U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisano je i uručeno novih 15 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa „Zaželi“. Predstavnicima gradova, općina, udruga i društva kojima su odobrena sredstva, ugovore je uručio ministar mr.sc. Marko Pavić u pratnji državne tajnice Katarine Ivanković Knežević i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.

„Program zapošljavanja žena srž je Europskog socijalnog fonda. Osim što zapošljavamo žene, skrbimo i o starijim osobama“, istaknuo je ministar u pozdravnom govoru i nadodao: „Želimo ovaj projekt učiniti održivim te već imamo ideje kako ga dalje razvijati“.

DSC_9242

Naglasio je da je za novih 15 Ugovora osigurano više od 63 milijuna kuna, iz čega će se zaposliti 417 žena te osigurati aktivnosti pružanja podrške i potpore za gotovo 2000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Ministar je podsjetio da je početkom prosinca ove godine, prilikom sjednice Vlade Republike Hrvatske u Osijeku, potpisano prvih 42 ugovora vrijednih više od 143 milijuna kuna. Tada je zaposleno gotovo 1000 žena koje pružaju podršku i potporu za više od 4500 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

DSC_9029

Trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 30. lipnja 2017. Riječ je o najvećem projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost 400,9 milijuna kuna kojim se želi zaposliti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada u teško dostupnim, ruralnim područjima i otocima. Uz to, u okviru programa za svaku zaposlenu ženu osigurano je 7.000 kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe programa bile konkurentne na tržištu rada.

DSC_9169

Popis projektnih prijedloga kojima su ugovori uručeni 20. prosinca 2017.:

  1. Niste sami – Program zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrška starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju – Grad Vrgorac
  2. Pruži mi priliku – Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica
  3. Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – Grad Našice
  4. Zaželi i ti biti jedna od njih – Grad Lipik
  5. Zaželi – radi i ostvari u Valpovu – Grad Valpovo
  6. Budi uz mene – Općina Nuštar
  7. Uključi se – Općina Jarmina
  8. Zajedno možemo više! – Udruga Veličanka
  9. Aktivne u zajednici – Općina Štitar
  10. Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području općine Babina Greda – Općina Babina Greda
  11. NISA – Nismo sami – Općina Nijemci
  12. Zaželi bolji život u Općini Punitovci – Općina Punitovci
  13. Program Zaželi Općine Gorjani – Općina Gorjani
  14. Pomozi, zaposli, usreći – Grad Prelog
  15. Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo – Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo