U okviru Smotre Sveučilišta u Zagrebu predstavljen Europski socijalni fond

ZAGREB – Od 23. – 25. studenoga 2017. godine u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu u prostorima Studentskoga centra održana je 22. Smotra Sveučilišta.

DSC_6552

Smotra je organizirana za učenike završnih razreda srednjih škola i studente kako bi bili pravodobno obaviješteni o programima studija, radu fakulteta, nastavnim planovima, nastavku akademske karijere, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija, studentskom životu u Zagrebu i o mnogim drugim detaljima. Na Smotri je predstavljen 31 fakultet i 3 umjetničke akademije te druga visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske.

DSC_6557

U okviru Smotre Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. predstavilo je mogućnosti u okviru Europskog socijalnog fonda posebice s osvrtom na obrazovanje, za što je podršku Upravljačkom tijelu tijekom Smotre dalo i Posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Također, Ministarstvo je zajedno s predstavnicima iz Posredničkog tijela razine 2 Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavilo i Mjere aktivne politike zapošljavanja.

FullSizeRender2