Konferencija „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Socijalno uključivanje“ u Vukovaru

U petak, 25. rujna 2015. godine u Vukovaru, u Hotelu Lav Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organizirat će konferenciju „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Socijalno uključivanje“.

S početkom u 9:30 sati, konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med.

Sudionici konferencije i članovi organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava dobit će važne informacije o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 2. „Socijalno uključivanje“.

Ciljevi prioriteta usmjereni su na potporu socijalno osjetljivim skupinama koje se nalaze u nepovoljnom položaju u pristupu zapošljavanju, kao i na razvoj socijalnih usluga u zajednici koje doprinose općoj zapošljivosti. Ovaj prioritet također ima za cilj unaprjeđenje mogućnosti zapošljavanja i promicanje usklađivanja rada i obiteljskog života kroz razvoj novih i poboljšanje kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici.

Predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda detaljno će predstaviti kako će se sredstva Europskog socijalnog fonda ulagati na području socijalnog uključivanja do 2023. godine.

U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavit će primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije, a sudionici će imati priliku postaviti pitanja i razmijeniti mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.