Konferencija „Otvorena vrata europskog socijalnog fonda – dobro upravljanje“ u Zadru

U petak, 18. rujna 2015. godine u Zadru, ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med. i zamjenik glavnog direktora, Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije, g. Zoltán Kazatsay, otvorit će  konferenciju pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Dobro upravljanje“, koja će se održati u Hotelu Kolovare.

Predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, informirat će predstavnike organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava, ali i sve prisutne, o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 4. „Dobro upravljanje“.

Ciljevi prioriteta iz područja razvoja civilnoga društva usmjereni su na jačanje uloge organizacija civilnog društva za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj čime će se podržati misija organizacija civilnoga društva koja se odnosi na njihovo ravnopravno sudjelovanje u izgradnji demokratskog, bogatog i socijalno pravednog te ekološki osviještenog društva, u kojem organizacije civilnog društva mogu biti korektiv vlasti i veza između građana i javnog sektora.

Organizacije civilnoga društva ili mreže organizacija civilnoga društva koje su registrirane kao udruge, udruge poslodavaca, sindikati, zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica te socijalne zadruge mogu sudjelovati na natječajima, a predviđena je i mogućnost sudjelovanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih ustanova i međunarodnih organizacija u ulozi partnera.

U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavit će primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije i razmijeniti mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.