Svečano potpisivanje ugovora u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“

Zagreb – u prostorijama Hrvatske obrtničke komore,  u ponedjeljak, 20. srpnja 2015. godine s početkom u 10:30 sati održat će se svečano potpisivanje ugovora u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“.

Nakon uspješno provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc Mirando Mrsić dr. med., ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah dodijelit  će 83 ugovora ukupne vrijednosti 17.910.643,15 kuna.

Svi projekti sufinancirani su sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., kao temeljnog strukturnog instrumenta Europske unije kojim se državama članicama pruža potpora za ulaganje u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti europskog gospodarstva.

Osnovni cilj ovog natječaja je podizanje razine kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja, usvajanje poduzetničkih kompetencija, poticanje poduzetničke kulture u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu radi rasta i razvoja poduzetništva te povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja.

Dobitnici bespovratnih sredstava provedbom aktivnosti promovirat će obrazovanje za poduzetništvo kao važan čimbenik gospodarskog rasta te će doprinijeti podizanju svijesti o potrebi stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja, ali i promociji važnosti poduzetništva u cjelini.